Skriv.

Med pennan i handen har jag försökt begripa mig på mig själv och världen sedan jag var liten. Språket och orden är mitt verktyg för berättande, ett sätt att få använda min fantasi och kreativitet. Att jag blev journalist handlar till stor del om min kärlek för skrivandet men även om min nyfikenhet. Drivkraften i mig som alltid vill försöka förstå andra människor. Det är en ynnest att få ha som yrke att möta en annan person och få inblick i ett livsöde och skapa en berättelse.

Tur.

När jag inte skriver så befinner jag mig oftast ute på tur. Det kan vara alla möjliga (och omöjliga…) äventyr. En topptur på telemarksskidor i Norge, en långvandring i Nepal, en paddeltur bland Mälarens öar. Då och då jobbar jag ideellt som stugvärd för STF, Svenska Turistföreningen.
Mitt liv är uppbyggt runt dessa turer och allt som andas äventyr, naturupplevelser och friluftsliv skriver jag gärna om.

Cathrin har varit en regelbunden medarbetare i magasin Friluftsliv i ett par år nu och vårt samarbete fungerar väldigt bra. Hon har skrivit reportage, personporträtt, artiklar, notiser och levererar alltid en kvalitativ text med fin känsla. Hon är ansvarsfull och levererar i tid, dessutom trevlig och lättsam att samarbeta med. Hon har även ett skarpt öga när det gäller att korrekturläsa texter, vilket jag som chefredaktör sätter ett högt värde på innan det är dags för lämning till tryckeriet!

Cajsa RännarChefredaktör magasin Friluftsliv

Cathrin är ambitiös och går alltid all-in i ett jobb. Hon är pålitlig och tar ett stort ansvar för det hon levererar. I en grupp är hon lyhörd, positiv och har nära till skratt. Hon hittar ofta en originell vinkel eller ett annorlunda grepp på ett ämne.

Johanna Litsgård LebourneKommunikations- och insamlingschef PMU & Chefredaktör Renew Magazine