Korrekturläsning.

Jag gillar att korra, det är både roligt och svårt. Finns det ett rätt sätt att skriva? Att en text är välskriven och flyter på utan stavfel är viktigt för alla läsare. Men det handlar ju inte bara om stavfel och grammatik utan även om att texten ska funka i ett sammanhang. Som skrivande journalist är jag van att jobba med det svenska språket. Jag jobbar med en känsla för texten i sin helhet och med hänsyn till publiceringsform och målgrupp. Jag rättar stavfel med skarp blick men kan även göra en lite mer omfattande redigering där jag ”städar upp” i textens olika stycken och ger förslag på rubriker, bildtexter och omformuleringar. Allt för att läsaren ska få mera flyt.

I skrivande stund har jag ett löpande uppdrag som korrekturläsare för magasin Friluftsliv och jag åtar mig gärna flera liknande uppdrag, längre eller kortare.
Alla texter och uppdrag är intressanta! Kontakta mig för pris.

Cathrin har varit en regelbunden medarbetare i magasin Friluftsliv i ett par år nu och vårt samarbete fungerar väldigt bra. Hon har skrivit reportage, personporträtt, artiklar, notiser och levererar alltid en kvalitativ text med fin känsla. Hon är ansvarsfull och levererar i tid, dessutom trevlig och lättsam att samarbeta med. Hon har även ett skarpt öga när det gäller att korrekturläsa texter, vilket jag som chefredaktör sätter ett högt värde på innan det är dags för lämning till tryckeriet!

Cajsa RännarChefredaktör magasin Friluftsliv

Cathrin är ambitiös och går alltid all-in i ett jobb. Hon är pålitlig och tar ett stort ansvar för det hon levererar. I en grupp är hon lyhörd, positiv och har nära till skratt. Hon hittar ofta en originell vinkel eller ett annorlunda grepp på ett ämne.

Johanna Litsgård LebourneKommunikations- och insamlingschef PMU & Chefredaktör Renew Magazine